IMMOBILISER


A gombra klikkelve, a Google értékelés lehetőséghez jut el. Köszönöm!

Immobiliser rendszer kikapcsolás – javítás

A rendszer működése

Az indítókulcs behelyezése és elfordítása után áram alá kerül az autó elektromos hálózata. Ekkor a gyújtáskulcsba integrált transponder a kulcs köré elhelyezett olvasótekercsen keresztül egy algoritmus alapján jelet küld a motorvezérlő irányába az indításgátló modulon keresztül. Amennyiben a küldött jel egyezik a tárolt jellel az autó immobiliser rendszere engedélyezi az indítást. Ha nem megfelelő a jel akkor az indítás a rendszer nem teszi lehetővé.

Mikor kapcsoljuk ki a rendszert?

Az autó értékéhez aránytalanul nagy költségbe kerül a rendszer helyreállítása, működőképessé tétele. Ez főleg idősebb autóknál fordul elő. -Ha az eredeti rendszer olyan mértékben sérült hogy az nem állítható vissza eredeti működőképes állapotba. -olyan bontott alkatrészek kerülnek beépítésre amely rendszerek nem integrálhatóak. pl. csak egyszer tanítható utána a programozás rész lezár.

Mit ne tegyünk?

Ne próbáljunk meg megfelelő szaktudás és eszköz hiányában az autó biztonsági rendszerén átalakítást javítást programozást végezni,ennek hiányában az autó indíthatatlan állapotba kerülhet. Egyes kulcs típusok csak egyszer taníthatóak az autóra. Kulcs törlés le tanítás be nem fejezett programozás stb. esetén soha nem foguk tudni visszaprogramozni azt. A mai autók kulcsai akár 100Eft/db árat képviselnek.

Amit tudni kell!
Az immobiliser rendszer meghibásodása esetén ,amennyiben az autó motorja jár az immobiliser SOHA nem állítja le az autót ,de annak leállítása után az újbóli indítást már nem teszi lehetővé.
Javasoljuk ha menetközben az immobiliser vagy kulcs lámpa a műszerfalon kigyullad NE állítsuk le a járművet amig uticélunk végére nem értünk. Sok bosszúságtól és kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat. Az immobiliser rendszer meghibásodása egyéb kárososodát nem okoz járművünkben.

Néhány immobiliser lámpa működés közben

Működés kikapcsolás után:

Mivel az immobiliser rendszer kiiktatásra került ezért az autó egy sima transpondert nem tartalmazó kulccsal indítható. A motorvezérlő tökéletesen fog működni.

Immobiliser rendszer működőképessé tétele:

Amennyiben lehetséges a rendszert üzemképessé tudjuk tenni, a vezérlőegységek újraprogramozásával,összeprogramozásával.

Kikapcsoláshoz szükséges dokumentumok:

-forgalmi engedély,
-személyi igazolvány,
-lakcím kártya.

Kétes eredetű vezérlők esetén megtagadjuk az immobiliser rendszer kikapcsolását!!!!

Scroll to Top